Waterglobe Productions

 

books

Förlaget har ny webbsida:

http://forlag.waterglobe.netPress:
Bilder för fri publicering i samband med artiklar om böckerna finns här:

http://waterglobe.net/press

Trots allt – livet bakom muren av Marko Wramén


I fotoboken Trots allt – livet bakom muren skildrar Marko T Wramén vardagen på Västbanken, Gaza och i Jerusalem. Hur man trots umbäranden och svårigheter har en vardag. Man har ju inget annat val.

Om än helt olik din och min.


Pris: 200 kronor. Frakt 60 kronor.

Kvarteret – en fotobok av Niclas Tilosius


Vissa kvarter är mer än bara tegelstenar staplade ovanpå varandra. De får ett eget liv, en egen historia och blir mer än summan av människorna som bor där. Hagen på Möllevångstorget i Malmö är ett sådant kvarter. Niclas Tilosius har bott här i mer än 15 år och skildrar människorna och miljön i starka svartvita bilder. Glädjen och sorgen, livet och döden.

Kvarteret är en klassisk fotobok som redan nu är ett unikt tidsdokument.


Pris 250 kronor. Frakt 60 kronor.

Kylskåpspoesi av Jenny K Lundgren och Marko T Wramén


Malmökonstnären och poeten Jenny K Lundgren har tagit två av sina dikter, dekonstuerat dem i sina minsta beståndsdelar och sedan gjort kylskåpspoesi av det hela.

Under Malmöfestivalen 2012 skapade hon ett poesi-labb där alla var välkomna att skapa nya dikter av hennes ord.

Lyrikrecycling om man så vill.

Fotograf Marko Wramén tog en bild av varje dikt.

Det här är resultatet – en bok med 44 dikter av 46 gatupoeter.

Pris: 100 kronor. Frakt 30 kronor

Livet under ytan – en marin artguide - ANDRA UPPLAGAN

av Klas Malmberg


Livet under ytan - en marin artguide är en grundläggande bok om de levande saker du kan hitta om du doppar huvudet under ytan på Sveriges västkust.

Boken är uppbyggd med många bilder och lite text så att det skall vara lätt att bläddra och hitta de arter du sett under ytan. Syftet är att det skall vara en bok som på ett enkelt sätt hjälper dig att ta reda på namnen på de djur, alger och växter du ser när du badar, snorklar eller dyker.


Pris 250 kronor. Frakt 50 kronor.

Söta Serier – Ett seriealbum av Andi Almqvist


Söta Serier är musikern Andi Almqvists första sereialbum. Det består av fyra kapitel där den första delen är självbiografisk. I de andra delarna får du stifta bekantskap med gamla bekanta som Pål och Kulan.


Andi Almqvist är född 1968.

Han har tecknat professionellt sedan 1990, publicerats i en mängd serie- och dagstidningar, gjort bokillustrationer och jobbat som mellantecknare på animationsstudion Pennfilm.

Andi är också musiker, har turnerat över hela världen och släppt fyra skivor.Pris 150 kronor. Frakt 30 kronor.

Black Well av Jenny K Lundgren - SLUTSÅLD


Black Well är Jenny K Lundgrens första bok.

Poesin är mörk. Texterna dödsmörka. Det svåra, kokssvarta vi ibland känner bildar den gemensamma beröringspunkten. Vi har alla varit där, om aldrig så kort. Eller så kommer vi någon gång att få känna den kalla ilningen av vit och naken skräck. När det viktiga lämnar, rämnar, bränner ut.
Det är laddade ord och svidande tunnhudad poesi.
Boken är illustrerad med bland annat bilder på konstverk av Jenny K Lundgren.


Pris: 100 kronor. Frakt 30 kronor

På väg till Charlotta Anderson - en roman av Jonas Bergh


Charlotta och Pange föddes samma dag, hon i en tipi och han i en swimmingpool. Hela livet i varandras hjärtan, smärtan. Och nu ska de fylla fyrtio men Charlotta är försvunnen. Så Pange och Blixten skaffar en van och ger sig av, en rastlös jakt genom Sverige och Europa, genom åren, såren, rått och rakt, vingligt och vackert.


På väg till Charlotta Anderson är en gripande roman om kärlek i en trasig värld i en trasig tid. Det är en nödvändig bok om människor som blivit utsparkade i livet och lämnade ensamma, på en blåsig ö i Öresund eller var som helst.

På väg till Charlotta Anderson är den sista helt fristående delen i Jonas Berghs hyllade romantrilogi om människor från Landskrona.


Pris 170 kronor. Frakt 30 kronor.

Västerhavet – en hotad skönhet - en fotobok av Tobias Dahlin


ANDRA UPPLAGAN


I VÄSTERHAVET - EN HOTAD SKÖNHET fångar flerfaldigt prisbelönta fotografen Tobias Dahlin vår vackra västkust i all sin

prakt såväl under som över ytan. Samtidigt diskuteras havets utsatthet för miljöförändringar och fiske.


Västerhavet – En hotad skönhet har producerats med stöd av Hasselbladstiftelsen.


Författaren, fiskeriexperten och biståndsministern Isabella Lövin har skrivit förordet.


Pris 270 kronor. Frakt 60 kronor.

Svenska nakensnäckor av Klas Malmberg och Kennet Lundin


Svenska Nakensnäckor är den första boken som behandlar alla de omkring nittio kända svenska arterna av nakensnäckor, med ingående beskrivningar, anvisningar om hur du identifierar dem, var du finner dem och hur de lever. Med 484 foton och illustrationer visas mer än 100 arter av nakensnäckor och andra snarlika snäckor, med nya vedertagna svenska namn.


Pris 270 kronor. Frakt 50 kronor.Min tid som raggare - en roman av Larz Lundgren


Min tid som raggare är en klassisk sommarroman som utspelar sig i och kring Halmstad samt Falkenberg. Men det kunde varit var som helst i 60-talets Sverige.

Göran har en sista sommar i frihet innan lumpen. Tillsammans med kompisen Roy köper han en gammal Pontiac och njuter av sol, strand och rock’n roll. Och så träffar han Maggan...
Larz Lundgren är uppvuxen i Halmstad och bosatt i Malmö. Min tid som raggare är hans tionde bok. Det är en härlig skildring av längtan, lust och de första stegen från barn till vuxen. I bakgrunden skymtar Halmstad och Falkenberg i 60-talstappning medan Jerry Lee Lewis rockar loss i bilradion. Även om det här inte är en ren självbiografi så är mycket av handlingen självupplevd.


Pris 80 kronor. Frakt 30 kronor.